perjantai 25. maaliskuuta 2011

Nypläystä koossa 1/1 ja 1/12

Aloitin opiskella pitsinnypläystä noin vuosi sitten. Olin suunnitellut tätä jo monta vuotta ja nyt sain aikaiseksi aloittaa. Alkuun tuntui kyllä aika monimutkaiselta, mutta vähitellen pääsin kärryille ;-)
Ensin piti tehdä ns. tavallisen kokoisia, että voi siirtyä tekemään minimalleja.
Tässä olen tehnyt ensin tavallisen kokoisen lasinalustan ja mallia pienentämällä siitä sai pienen pöytäliinan. En ole vielä päätellyt lankoja, joita on kyllä hurjan paljon! Näiden tekemiseen menee kyllä aika paljon aikaa.

Sitten taas näitä neuleita. Tein Twin setin ja edelleen käytössä Venne Colcoton 34/2 lanka

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Madridista hankittua ja vähän muualtakin

Kävin marraskuussa Madridissa ja tottakait matkan tarkoituksena oli käydä miniatyyrimessuilla. Olin pidennetyn viikonlopun tyttäreni kanssa. Vietin ihan kivuttomasti kaksi päivää messuilla ja tein muutamia hankintoja. Matka olikin onnistunut ja näin muutamia suomalaisia nukkisharrastajiakin.

Nämä minikirjat ovat saksalaista työtä, en nyt kyllä muista tekijän nimeä. Kirjat ovat ihan luettavia ja kuvat sisällä ovat aivan ihastuttavia.

Tämä tapetti ei ole Madridista vaan Tukholman lokakuun messuilta hankittu. En voinut vastustaa , koska onhan siinä ruusuja.

Nämä puolestaan ovat Madridista ja tekijä oli italialainen nainen. Nimi ei kyllä muistu taaskaan mieleen. Olen laittanut käyntikortit jonnekin laatikon pohjalle. No meidän Lotte osaa kyllä tehdä hienompia!

Nämä samaisilta espanjan messuilta, tekijä taisi olla Italiasta. Tuossa kuvassa ei oikein näy kunnolla tuon peilin kehys ja pöydän pinta. Ne nimittäin on tehty ihan pienistä oikeista mosaiikin paloista. Tämä nainen tekee itse mosaiikit ja hän myi ihania lattialaattoja. En voinut ostaa niitä kun eihän minulla ole yhtään taloa pystyssä ja en tiennyt miten paljon olisin niitä tarvinnut, harmittaa.

Kuten kuvasta voikin päätellä ovat nämä ihan itseltään Angie Scarrilta. Olin ihan myyty kun vihdoin pääsin edes lähellekään hänen pöytäänsä. Raaskin ostaa vain nämä.....

Nämä taulut tilasin ruotsalaisesta nettikaupasta: Minimi's smått och sånt. Jos pitää Shabby Chic tyylistä, niin heiltä sitä löytyy. He myyvät valmiita nukkekodin tavaroita sekä itsetekemiään tuotteita. Valitettavasti en osaa linkittää osoitetta.


Tämä kaunokainen on kallein ikinä ostamani yksittäinen tavara miniatyyrikoossa. Se on valmistettu Kanadassa..... Olisi siinä pöydässä muutakin ihanaa ollut, mutta mukaan lähti vain tämä yksi, siis Madridin messuilta.

Nämä ovat taas yllämainitusta ruotsalaisesta nettikaupasta.


Ja viimeiseksi mutta ei todellakaan huonoimmaksi jääneenä suomalaista miniatyyritaidetta, R&W design. En tiennytkään heidän olemassaolostaan kunnes törmäsin Nukke ja Nallemarkkinoilla viime talvena...

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Omin käsin tehtyä

Blogini ulkoasu on muuttunut hieman keväisemmäksi. En kuitenkaan sitä itse ole osannut muuttaa, vaan tyttäreni teki sen, kiitos. Olen laittanut tähän muutamia töitäni , joita olen talven aikaan ehtinyt tekemään. Niitä ei ole paljoakaan, kun kaikki aikani menee töissä ja opiskelun parissa.
Virkkasin tämän torkkupeiton samoilla väreillä, jotka ovat aiemmin ostamassani tuolissa. Mielestäni sopivat hyvin yhteen. Peitto on virkattu tavallisesta ompelulangasta 0.6 mm koukulla. Malli on ihan yksinkertainen ja olen ottanut sen muistaakseni Doll's House and Miniature Scene lehdestä.


Tämän sängynpeiton olen neulonut Venne Colcoton langasta (34/2) 0.8 mm puikoilla ja malli oli suhteellisen haastava. Se on tarkoitettu parisänkyyn, mittatikku ei taaskaan muistunut mieleen valokuvatessa. Malli löytyy kirjasta Mini Knits for the 1/12 scale (Linda Spratley), jos joku haluaa kokeilla neuloa. Kuten kuvasta näkyy en ole päätellyt vielä lankoja.


Tässä lisää näitä torkkupeittoja. Niistä saa aivan erinäköisä, kun vaihtaa värejä. Edelleen ihan tavallisesta ompelulangasta tehtyjä.


Ja samaiset lähikuvassa.